Cum sa te comporti cu menajera

Menajere recomandate

Menajera BUCURESTI - Mariana Preda Mariana P BUCURESTI Buna ziua, ma numesc Preda Mariana sunt casatorita am 44 de ani (zodia gemeni )  un baiat de 19 ani ,sunt o persoana serioasa ,harnica ,onesta  ,punctuala si cu o experienta de 20 ani in menaj .

Vezi toate menajerele din orasul tau

Pentru ca dialogul dintre tine si menajera ta sa fie unul eficient, este indicat sa fii foarte amabil si respectuos cu ea. De asemenea, este recomandat sa fii foarte diplomat atunci cand iti exprimi dorintele in ceea ce priveste curatenia din casa pentru a evita sa-ti jignesti angajata. Cu cat menajera ta se va simti mai bine in compania ta si a familiei tale, cu atat va deveni mai fidela si mai atenta nevoilor voastre. Daca tocmai ti-ai angajat o menajera dar nu stii cum sa te comporti cu ea, iata cateva sfaturi utile:

Instructiuni detaliate

Ofera-i menajerei instructiuni detaliate in ceea ce priveste modul in care vrei sa se ocupe de curatenia din casa ta chiar din momentul angajarii. Incearca sa ai o discutie deschisa cu menajera ta si da-i voie sa-si exprime punctele de vedere. Este foarte important ca intre voi sa se creeze o relatie de intelegere si colaborare de la inceput.

Informatii necesare

Informeaza-ti menajera daca tu sau vreun membru al familiei tale sufera de vreo alergie sau nu suporta mirosul vreunui produs de curatat.

Echipamentul necesar

Pune-i la dispozitie echipamentul necesar pentru curatenie. Daca utilizezi vreun aparat dotat cu o tehnologie noua, explica-i cum se foloseste. De asemenea, pentru a fi eficienta, menajera ta va avea nevoie de informatii legate de programul de curatenie. Daca preconizezi ca nu vei fi acasa la sosirea acesteia, este necesar sa-i dai un set de chei.

Respect

Poarta-te cu menajera ta la fel cum te-ai purta cu un subordonat de la serviciu. Ofera-i respect, adreseaza-te politicos si nu ridica tonul. Nu uita ca ea se afla acolo ca sa te ajute sa te ocupi de lucrurile de care nu vrei/nu poti sa te ocupi personal.

Incredere

Ai incredere in menajera ta ca-si va face treaba cum trebuie si nu-i invada spatiul personal, urmarind-o mereu. Daca nu esti multumit de serviciile ei, spune-i ce te deranjeaza dupa ce isi termina treaba. Evita imperativele si foloseste in locul lor formule de tipul: „Mi-ar placea sa...”, „Cred ca e mai bine sa...”, „Este recomandat...”.

Asteptari si apreciere

Asigura-te ca menajera ta a inteles care sunt pretentiile tale si nu uita sa folosesti cuvinte de apreciere. O simpla formula de tipul: „E exact ce mi-am dorit” ii va confirma ca isi face bine treaba si o va face sa se simta apreciata.

Conflict

Daca relatia dintre tine si menajera este tensionata, incearca sa rezolvi cat mai repede conflictul. Orice problema se poate rezolva prin comunicare. In plus, ar fi pacat sa fii nevoit sa renunti la serviciile unui angajat din cauza unei probleme minore care se putea rezolva cu ajutorul dialogului.

Comunicare

Incearca sa nu utilizezi un limbaj prea familar cu menajera ta. De asemenea, evita sa ai un comportament inadecvat in apropierea ei cum ar fi: sa te schimbi de haine cand aceasta e in zona sau sa te certi cu un membru al familiei in prezenta ei.

Bonus

Nu uita sa o recompensezi cu zile libere bonus, mai ales in preajma sarbatorilor sau cu mici „bacsisuri” sau cadouri, in semn de apreciere pentru serviciile oferite.

Autor: Raluca Pascan


Menajere pe CautaMenajera.ro:
Menajera Brasov I Menajera Bucuresti I Menajera Buftea I Menajera Cluj I Menajera Constanta I Menajera Galati I Menajera Iasi I Menajera Ploiesti I Menajera Targoviste I Menajera Timisoara

Toate sfaturile
CautaBona.ro CautaInfirmiera.ro