Cum sa iti instruiesti menajera

Menajere recomandate

Menajera BUCURESTI - Mariana Preda Mariana P BUCURESTI Buna ziua, ma numesc Preda Mariana sunt casatorita am 44 de ani (zodia gemeni )  un baiat de 19 ani ,sunt o persoana serioasa ,harnica ,onesta  ,punctuala si cu o experienta de 20 ani in menaj .

Vezi toate menajerele din orasul tau

Unul din cei mai importanti pasi, dupa angajarea unei menajere, il reprezinta instruirea acesteia.
De multe ori, avem tendinta de a avea asteptari ridicate, mai ales de la o menajera care se recomanda ca avand experienta.
Dar cum informatia repetata nu strica niciodata, iti recomand sa pui la punct inca de la inceput aspectele referitoare la asteptarile tale cat si regulile de baza ale colaborarii aflate la inceput.

Prezentarea locuintei si mentiunile speciale

Un tur al casei este obligatoriu pentru prima zi de lucru intr-o casa noua. Arata-i menajerei camerele si spatiile comune, mentionand la fiecare in parte lucruri pe care ar trebui sa le stie… poate fiicei tale nu ii place sa i se umble intr-un anumit coltisor de camera sau fiul tau are tabieturi pe care numai tu le poti stii, nu si o persoana nou-venita. Comunica-i noii menajere sa aiba o grija sporita cu obiectele fragile (mentionand mai ales obiectele la care tii in mod special), precum si daca e cazul sa insiste mai mult la curatarea anumitor suprafete.

Arata-i unde gaseste lucrurile de care are nevoie si solicita-i o lista cu produse necesare

Pentru a putea incepe curatenia in noua casa, menajera trebuie sa aiba la dispozitie toate produsele necesare. Asigura-te ca stie unde e aspiratorul, masa/fierul de calcat si produsele de curatenie.
Aprovizioneaza locuinta cu produse noi, in functie de solicitarile menajerei sau ofera alternative la sugestiile acesteia.

Lista de responsabilitati

In functie de programul menajerei, daca aceasta face curatenie in prezenta ta sau are acces in locuinta in timpul in care esti la serviciu, si de programul acesteia, e bine sa ii stabilesti o lista de responsabilitati. Aceasta poate fi zilnica, in cazul in care atributiile se schimba in fiecare zi, sau poate sa fie o lista comuna de sarcini cu mentiuni speciale cand e cazul.

Lasa-i menajerei un numar de contact pentru a sti unde sa te gaseasca daca are intrebari sau trebuie sa iti comunice urgent ceva.

Atributii suplimentare

In cazul in care ai angajat o menajera interna, pregateste-i o lista cu atributii suplimentare, pe langa intretinerea curateniei locuintei. Aceste atributii trebuie discutate inca de la interviu pentru a nu se isca neintelegeri si pentru a evita posibile conflicte cu privire la utilizarea ineficienta a timpului. Astfel vei scapa de riscul de a gasi menajera uitandu-se la telenovele si frigiderul gol. Menajera poate face piata in locul tau si poate pregati inclusiv ceva de mancare.

Atentie sporita

Pentru a putea sti daca ai facut o alegere buna, perioada de inceput a colaborarii cu noua menajera va fi definitorie. Chiar daca nu impui reguli foarte stricte de la inceput, plecand de la premiza ca menajera ar trebui sa isi cunoasca bine meseria, asigura-te ca timpul dedicat menajului locuintei tale e folosit corespunzator. Dupa maxim o saptamana iti vei da seama daca sunteti pe aceeasi lungime de unda.

Succes!Menajere pe CautaMenajera.ro:
Menajera Brasov I Menajera Bucuresti I Menajera Buftea I Menajera Cluj I Menajera Constanta I Menajera Galati I Menajera Iasi I Menajera Ploiesti I Menajera Targoviste I Menajera Timisoara

Toate sfaturile
CautaBona.ro CautaInfirmiera.ro