Ce intrebari pui cand te angajezi ca menajera

Menajere recomandate

Menajera BUCURESTI - Mariana Preda Mariana P BUCURESTI Buna ziua, ma numesc Preda Mariana sunt casatorita am 44 de ani (zodia gemeni )  un baiat de 19 ani ,sunt o persoana serioasa ,harnica ,onesta  ,punctuala si cu o experienta de 20 ani in menaj .

Vezi toate menajerele din orasul tau

Momentul interviului pentru jobul de menajera este foarte important. Pentru a evita orice fel de neplacere, atunci cand te intalnesti cu persoana care te angajeaza, este indicat sa discutati toate detaliile privitoare la munca pe care urmeaza sa o prestezi.
Iata o lista de intrebari pe care o poti adresa angajatorului:

Care sunt atributiile tale?

In principiu, o menajera nu se ocupa doar de curatenia unei locuinte. In atributiile acesteia pot intra diverse responsabilitati precum: gatit, ingrijirea unui copil (sau mai multi), ingrijirea animalelor de casa, ingrijirea plantelor, unele cumparaturi, pregatirea meselor sau spalarea rufelor.
Asadar, roaga-l pe angajator sa iti spuna cu exactitate ce asteapta de la tine.

Salariul

Chiar daca este un subiect delicat, in functie de cate sarcini ai de indeplinit, trebuie adusa in discutie si partea materiala. Daca suma pe care angajatorul o ofera te nemultumeste sau ti se pare prea putin pentru munca depusa incearca sa ii explici acest lucru. Poti negocia, in functie de nevoile tale, nu neaparat pentru o suma mai mare, cat pentru reducerea sarcinilor. Daca angajatorul tine neaparat sa prestezi mai multe sarcini, iti va oferi separat de salariu, sume ocazionale pentru acestea.

Care este programul?

In functie de cate lucruri ai de facut in casa, trebuie sa stabiliti impreuna un program. La ce ora trebuie sa vii, la ce ora poti pleca etc. Desigur, in primul rand tu trebuie sa calculezi in cat timp iti indeplinesti toate atributiile si sa comunici apoi acest lucru angajatorului.

Perioada de testare

Pentru ca in general oamenii sunt foarte sceptici in privinta angajarii unei persoane care sa petreaca ore bune in casa lor, poti intreba daca se doreste o perioada de testare/acomodare. Este bine sa discutati despre acest aspect pentru a evita surprizele neplacute la scurt timp de la angajare.

Locuri in care nu ai acces

Oamenii tin foarte mult la intimitatea lor si pot avea o camera la care nu vor sa mai aiba nimeni acces. Intreaba daca exista vreun loc in care nu poti intra sau vreun lucru de care nu te poti atinge (de exemplu: bijuterii de valoare sau sifonierul cu haine).

Zilele libere

Este foarte posibil ca persoanele pentru care urmeaza sa lucrezi sa isi doreasca sa le mentii casa curata si masa plina in apropierea sarbatorilor. Pentru a clarifica acest lucru spune-i angajatorului planurile tale de sarbatori. De asemenea, este foarte important sa intrebi daca ai voie la zile libere in caz de urgenta (daca te imbolnavesti, daca ai ceva important de rezolvat, daca trebuie sa pleci din tara/oras etc).

Regulile casei

Regulile casei
Ai voie sa raspunzi la telefon/usa, te poti recomanda, poti aduce pe cineva din familie cat timp angajatorul nu se afla in casa? Raspunsul la aceste intrebari trebuie sa il afli de la proprietar. In cazul in care te angajeaza, nu te aventura sa faci in casa acestuia lucruri nepermise, pentru ca in majoritatea cazurilor acesta afla si iti periclitezi locul de munca in mod nejustificat.

Autor: Ana Maria Popa


Menajere pe CautaMenajera.ro:
Menajera Brasov I Menajera Bucuresti I Menajera Buftea I Menajera Cluj I Menajera Constanta I Menajera Galati I Menajera Iasi I Menajera Ploiesti I Menajera Targoviste I Menajera Timisoara

Toate sfaturile
CautaBona.ro CautaInfirmiera.ro