Calitatile unei menajere eficiente

Menajere recomandate

Menajera BUCURESTI - Mariana Preda Mariana P BUCURESTI Buna ziua, ma numesc Preda Mariana sunt casatorita am 44 de ani (zodia gemeni )  un baiat de 19 ani ,sunt o persoana serioasa ,harnica ,onesta  ,punctuala si cu o experienta de 20 ani in menaj .

Vezi toate menajerele din orasul tau

Alegerea unei menajere potrivite reprezinta o chestiune destul de complicata pentru angajatori, deoarece aceasta trebuie sa corespunda exact cerintelor si exigentelor impuse de ei. Fiecare familie are la randul ei anumite conceptii si idei bine intiparite despre caminul lor si despre cum trebuie sa fie persoana care se va ocupa de el in lipsa lor.

Ce trebuie sa stie menajera

Fiecare femeie care isi doreste sa profeseze ca si menajera, trebuie sa tina cont de anumite lucruri in momentul in care se va angaja. Cu cat ea va lua mai mult in considerare si isi va imbunatati urmatoarele calitati, cu atat va avea mai multe sanse sa placa angajatorilor si sa fie mai eficienta la locul de munca. In cele ce urmeaza vom trece in revista cele mai importante calitati de care trebuie sa dispuna o menajera, pentru a putea face fata acestui job cu eficienta.

Experienta in domeniu

Nu te poti angaja ca si menajera daca nu ai idee ce presupune acest tip de job. Intretinerea unei case reprezinta o responsabilitate destul de mare, chiar daca pentru unele persoane, aparent, este un job simplu. Daca esti incepatoare, incearca sa capeti experienta usor, usor in casa ta, apoi demonstreaza-le si celorlalti de ce esti in stare.

Harnicia

Aceasta calitate este definitorie unei menajere. O persoana harnica si sarguincioasa este intotdeauna laudata si apreciata pentru munca sa. Nu te poti angaja ca menajera daca nu esti dispusa sa muncesti asa cum trebuie in intretinerea unei case. Se stie ca acest job presupune multa munca fizica, asa ca asuma-ti acest lucru si treci la treaba!

Atentia

Fiecarui om care are ceva de spus ii place sa fie ascultat. Asa ca atunci cand sefii tai iti dau anumite sfaturi, cand te critica pentru un lucru pe care nu l-ai facut cum trebuie sau cand iti vorbesc despre lucrurile care conteaza foarte mult pentru ei, trebuie sa ii asculti cu atentie si sa memorezi aceste lucruri, care pe viitor tot tie iti vor fi de folos. Deci, nu fi neglijenta!

Atentia la detalii

Pentru o menajera aceasta calitate este foarte importanta, deoarece curatenia presupune ea insasi o atentie sporita la tot ceea ce include o casa. Nu vei fi apreciata daca iti vei face treaba superficial, doar „la suprafata”. Trebuie sa acorzi multa importanta atat suprafetelor vizibile, cat si celor ascunse, pentru ca familia pune foarte mult accent si pe acest lucru si te poate verifica in orice moment.

Capacitate buna de organizare

In munca pentru intretinerea unei case ai nevoie de multa organizare deoarece ai numeroase sarcini de indeplinit (spalat, calcat, curatat etc) pe care trebuie sa le planifici in asa fel incat sa ai suficient timp pentru executarea fiecareia dintre ele. Nu cred ca ai vrea ca la sfarsitul zilei sa realizezi ca nu ai reusit sa faci tot ce era de facut. Pentru rezolvarea acestei probleme intocmeste-ti un program in care sa iti stabilesti prioritatile pentru inceputul zilei si sarcinile mai simple spre sfarsit.

Devotamentul si discretia

Aceste doua calitati sunt foarte apreciate de angajatori, deoarece presupun multa incredere in relatia ta cu ei. Atunci cand angajatorul tau va capata incredere in tine, iti va deveni in unele cazuri si confident sau prieten si asta te va ajuta sa ai o relatie mai solida cu persoana respectiva. Discretia este si ea importanta. Menajera este persoana care observa multe lucruri intime din casa sau din viata angajatorilor ei. Aceste lucruri trebuie pastrate cu strictete pentru a nu pune intr-o lumina negativa persoana respectiva, dar si pentru a-ti pastra locul de munca.

Seriozitatea

Faptul ca oamenii au incredere in tine si isi lasa toate bunurile in mainile tale reprezinta o responsabilitate care necesita multa seriozitate. Da dovada de aceasta calitate si arata ca angajatorii tai se pot baza pe tine.

Cunostinte temeinice in domeniu

Atat tehnologia, cat si produsele care se folosesc in intretinerea unei case au evoluat si s-au diversificat foarte mult in ultima perioada. Din acest motiv, cerintele si asteptarile in ceea ce priveste menajerele au crescut simtitor. Pentru a face fata acestor schimbari trebuie sa fii mereu la curent cu cele mai noi informatii despre produse si despre intrebuintarea lor. Daca vei fi receptiva la aceste lucruri, vei evita surprizele neplacute (patarea unor tesaturi, deteriorarea mobilei, a aparatelor hi-tech etc) pe care nici un angajator nu le doreste.

Maleabilitatea

Tinand cont ca fiecare familie si caminul ei au preferintele si nevoile lor e bine sa fii o persoana maleabila si deschisa, sa te pliezi pe cerintele angajatorilor. Nu este bine sa faci ceea ce crezi tu ca este bine, ci ceea ce iti cere angajatorul. Fii proactiva pentru a fi apreciata mai mult.

Daca vei tine cont de toate aceste calitati enumerate mai sus si vei inceca sa le imbunatatesti tot mai mult, vei ajunge sa fii o profesionista la locul de munca, deci o menajera EFICIENTA. Spor la munca!

Autor: Irina DiamandiMenajere pe CautaMenajera.ro:
Menajera Brasov I Menajera Bucuresti I Menajera Buftea I Menajera Cluj I Menajera Constanta I Menajera Galati I Menajera Iasi I Menajera Ploiesti I Menajera Targoviste I Menajera Timisoara

Toate sfaturile
CautaBona.ro CautaInfirmiera.ro